15 Ağustos 2011 Pazartesi

Vatanı İçin Kendini Feda Eden Türk Anası

Vapur ve motorla İnebolu’ya çıkarılan silah ve cephane, Kastamonu üzerinden Ankara’ya, oradan da cepheye gönderiliyordu.
1921 yılı Aralık ayında birden bire bastıran kar, yolları kaplamıştı. İnebolu’dan Kastamonu’ya hareket eden bir kadın Şerife bacı, cephane yüklü kağnısı ile yorgun argın bir vaziyette ancak Kastamonu kışlası önüne kadar gelebilmiş, şehre girmek nasip olmadan kağnı arabası ile yol kenarında durmuştu.
Kağnının yanına gidenler şu acıklı manzara ile karşılaştı.
Bu vatansever Türk kadını, cephaneyi korumak için yorganını top mermilerinin üzerine örtmüş, kendisi açıkta kaldığı için soğuktan donarak ölmüştü.
Görevliler gözyaşları dökerek soğuktan donan kadını arabadan indirirken, yorganın altında çığlığı basarak ağlayan bir çocuk sesini işitince şaşırdılar. Otlara sarılı top mermileri arasına yerleştirilmiş çulların içinde kundaktaki bir kız çocuğunu buldular.
Top mermileri ıslanmasın diye kendini vatanı için feda eden ve geriye yetim bir çocuk bırakan kahraman Türk anasının bu acıklı hikâyesini bu vatan topraklarında yaşayan herkesin özellikle genç nesillerin iyi değerlendirmesi gerekir.

Hiç yorum yok: