27 Ağustos 2011 Cumartesi

Teröristler Kaymakam ve asker kaçırdı

       Şu anda geçim sıkıntısı ve sağlık konusunda olumsuzlukları olmayanların keyifleri gayet yerinde olsa gerk. Allah bütün insanlara huzurlu, mutlu ve güven dolu bir hayat nasip etsin. Amin…
        Ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamak uğruna gece demeden gündüz demeden bölücü terör örgütü ile mücadele eden güvenlik kuvvetlerimizden Allah razı olsun.  Şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerim. Yüreğimiz onlarla birlikte atmaktadır.
         Buna rağmen askerlerimizin terörle mücadelede karşılaştıkları zorlukları ve “mahkemelerce” açılan soruşturmaları hepimiz medyanın verdiği kadar bilmekte ve görmekteyiz.
        Bütün bunlar yaşanırken terör örgütünün Diyarbakır, Bingöl ve Muş’ta yol denetimleri yaparak insanlarımızı kaçırması üzerinde gerektiğince durulmamıştır ve kaçırılanların birçoğundan hâlâ haber yoktur. Bu konu ile ilgili haberi ilgilerinize sunmak istiyorum. Kaçırılanların ailelerine sabırlar diliyorum. İşimiz Allah’a kaldı…
 

 Kaçırılanların Sayısı 12’ye çıktı
 Dİyarbakır’da kara yolunu kesen bölücü teröristler, Kaymakam adayı K.E. (30) ile Mardin’deki birliğinden izinli olarak memleketi Bulanık’a gitmekte için yola çıkan er A.Ç’yi yol kontrolünün ardından kaçırdı. 
 
Adam kaçırmalar durdurulmalı
 Bölücü, eli kanlı terör örgütü önceki gün gerçekleştirdiği olay ile son dönemde sivil asker toplam 12 kişiyi kaçırmış oldu. Daha önce de Diyerbakır’ın Lice ilçesinde yol kesip 1 astsubay başçavuş, 1 uzman çavuş 1 sağlık teknisyenini kaçıran teröristlerin önceki kaçırma olayları şöyledir:
26 Mayıs'ta: Diyarbakır’ın Hazro İlçesi Belediye Başkanı Feyzullah Mehmetoğlu’nun oğlu  Fuat Mehmetoğlu, kaçırıldı.
7 Ağustos'ta: Adaklı İlçesi’ne bağlı Ferez Köyü’nde teravih namazı sonrası Bingöl’ün tanınmış işadamlarından Abdullah Tuz kaçırıldı. Sonra serbest bırakıldı.
9 Ağustos'ta:  Özel bir şirkete ait Hidroelektrik Santrali (HES) Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Derinçay köyü yakınlarında basılıp,
3 iş makinesi ateşe verilErek ve 3 işçi kaçırıldı.
10 Ağustos'ta: Bingöl-Diyarbakır karayolu kesilerek 2 vatandaş kaçırıldı.
 

İlgililer hâlâ sessiz. Şimdi siz  rahat mısınız? Kaçırılan bir yakınınız olsa ne yapardınız? (KŞ)
 

*13 Ağustos 2011 tarihli  Medya haberlerinden

Hiç yorum yok: