22 Ağustos 2011 Pazartesi

(Devamı)Terörün Dünü...

1988-89 yılları bölücü terör örgütünün doğulu vatandaşlarımızdan oğullarından birini vermesini ya da 100.000 TL ödemsini itediği zamanlar. Bu olay Tarsus'un Bahçe Mahallesi'nde 100 Yıl İlköğretim Okulu yolu üzerinde  iki katlı bir evde vukubulmuştur. Halk bunu bimektedir. Fakat henüz devletimiz bir önlem almadığı için güvenlik kuvvetleri tarafından bilinmemektedir. Şikayette bulunan da olmamış. Aile oğlunu vermek istememiş. O zaman tarih bir verilmiş ve o tarihte paranın hazırlanması istenmiş. Ailede para da yokmuş. Ne yapacağını şaşırmış. O çevrede oturan doğulu vatandaşlar bir araya gelmişler. Paranın çok olduğunu bunun biraz indirilmesini talep etmişler. Ancak 70.000 TL'ye anlaşmışlar ve oğlunu terör örgütüne vermekten kurtulmuşlar.

Yine aynı yıllarda Tarsus Girne Mahallesi'nde bir kahvehanede garson olarak çalışan ve doğulu olan Cumali.... biz memleketi terör örgütü yüzünden terk ettik demiş. 9 kardeş olduklarını babalarından birini kendilerine vermesini iştemişler. Ya da para demişler. Ne oğlunu ne de parayı veremiyeceği için babası çocuklarınıda alarak eveini, barkını terk etmiş. Bunları Cumali çevresindek güvendiği arkadaşlara anlatmış. Yine devetin güvenlik kuvvetlerinin hiç birşeyden haberi olmamış.

Bu defa yıl 1996-97. Yine Tarsus'un Kavaklı Mahallesi'nde oturmakta olan doğulu vatandaşlardan bir ailenin çocukları yani kardeşler birbirleri ile kavga etmişler. Daha sonra kavganın sebebi anlaşılmış. Kardeşlerden biri devletin tarfını tutuyormuş Diğerleri babaları ile birlikte terör örgütünden yanaymış. Neticede devlet tarafını tutan kardeş kendilerine ait olan dükkandan çıkarılmış ve "bundan sonra ne halin varsa gör "diyerek aileden dışlanmış.

Bu yıllarda aynı mahallede terör örgütüne para toplayanların olduğu, yeşil kartlılar tarafından ilaçlar yazdırılarak terör örgütüne götürüldüğü halk içerisinde söylenmekteymiş.

Bütün bu olayların doğulu vatandaşların kalabalık olarak yaşadıkları mahallelerde olduğu söylenmiştir.

Gelelim bu güne... Bu günde bu gibi konularda önlemler alınmamakta, bütün vatandaşlar sokakta, evinde terör örgütünün korkusunu yaşamaktadır. Bir doğulu vatandaşın gazetelerde yayınlanan sözlerinde belirttiği gibi; "devletin istediğini yapmazsam devlet en fazla hapseder, Terörö örgtünün istediğini yapmassam soyumu bırakmaz!" Bunun için onların dediklerini yapmaktayım diye belirttiği görülmüştür.

Bu ve benzeri olabilecek olaylara karşı devletin güvenlik ve istihbarat birimleri nasıl bir önlem almaktadırlar. Bu güne kadar alınmayan önblemlerin ne zamana kadar alınacağı ise meçhuldür:

Bir an önce önlemler alınmalı ve bölücü terör örgütü temizlenmelidir.  Konunun ciddiyetini hâlâ fark edemeyen vekillerimizin olduğu bilinmekte, bir grup ise meclise gelmemekte direnmektedir. Bu gidişle işimiz yalnız ve ancak Allah'a kalmıştır. Allah yar ve yardımcınız olsun! Amin...

Hiç yorum yok: