26 Ağustos 2011 Cuma

Bulamaç Ve Eşek Adaları Kimin?

        Gündelik işlerimizden ya da küçük, basit ve menfaate dayalı davranışlardan dolayı mıdır, nedir bir çok gerçeğifarketmiyoruz.  Ülkemizde "aydın" denilen kişiler tarafından da görmemezlikten geliniyor. Bir ülkenin ait olduğu tarihi evraklarla kesin olan Bulamaç ve Eşek adalarına Yunanistan tarafından  üç ay önce işgal edildiği ve Yunan bayrağı çekildiği bilinmesine rağmen biz ülkemizde kendi ordumuzla mücadele etmekteyiz. Her ne hikmetse bunun adını da "demokratikleşme" adı ile yutturmaya, yutturulamazsa gargara yaptırmaya çalışıyoruz. Daha önceki bir yayında Oğuz Han'ın (Mete Han) vatan topraklarına ne kadar değer verdiğini ile ilgili yazıyı yayınlamıştım. Vatan topraklarına sahip çıkmayanlar gelecekte büyük acılarla karşılaşabilirler. Bu tür umursamamazlıklar emperyalist devletler için karçırılmaz fırsatlardır. Biz neden ve nasıl bu hale geldik? Millet olma özelliğimiz dumura mı uğradı. Konu ile ilgili yazıyı aşağıdadır. Birlikte okuyalım.Yayin Tarihi 2 Haziran, 2011
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Bulamaç ve Eşek Adaları Kimin?

Türkiye’ye mi, Yunanistan’a mı Ait?
 
 Mayıs 2011 başlarından itibaren Türk basınında Bulamaç ve Eşek adalarının Yunanistan tarafından işgal edildiği, adalarda yunan bayraklarının dalgalandığı haberleri yer almaktadır. Konu, Ocak 1996’da Türkiye ile Yunanistan’ı savaşın eşiğinden döndüren “Kardak Krizi” ile birlikte, hukuki yönleri de ele alınarak incelenmiştir.
Bu haberler özellikle de Demokrat Parti (DP) milletvekili adayları Ümit Yalım ve Bünyamin Altunelli’nin iddiaları üzerine kamuoyunun dikkatini çekmiştir. Yalım ve Altunelli’nin iddiasına göre Bulamaç ve Eşek daları 2004 yılından itibaren Yunanistan tarafından işgal edilmiştir. Emekli Kurmay Albay olan DP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Ümit Yalım, tezini “Bu iki ada 1549 yılında Türk egemenliğine girmiş ve 462 yıldır Türk egemenliğinde olan adalardır!”[1] ifadeleriyle savunmaktadır.
Doç. Dr. Celalettin Yavuz
TÜRKSAM Başkan Yardımcısı

Hiç yorum yok: